Љубов и Секс

3 секс пози за сигурен оргазам кај жените

3 секс пози за сигурен оргазам кај жените

Ако имате проблем со постигнување оргазам, најдобро е да се држите до позите кои го гарантираат истиот.

Трите секс пози кои се воедно и најкласични, се оние кои најчесто гарантираат оргазам кај жените.

1. Жената од горе

Оваа положба се смета за најсоодветна за врвно задоволство. Жената ја има контролата на движењата, брзината и длабочината на пенетрацијата.

Разновидните движења помагаат да се стимулира и најчувствителниот дел од вагината. Постои можност и за вагинален и за клиторичен оргазам.

2. Кучешка позиција

При пенетрација во оваа положба врвот на пенисот стигнува лесно до грлото на матката – место кое прекриено со бројни нервни завршетоци и многу, многу чувствително.

3. Мисионерска поза

Доколку сте поблиску со телата, партнерот го стимулира и клиторисот.

Мисионерската позиција често може да обезбеди и вагинален оргазам.

Прилично конзервативно, нели?