Љубов и Секс

3 пози во сексот со кои жените најлесно доживуваат оргазам

3 пози во сексот со кои жените најлесно доживуваат оргазам

Според сите истражувања и анкети, жените најлесно доживуваат оргазам во овие три пози во сексот.

1. Doggy style

Оваа поза им е омилена на жените, но исто така и на мажите. Таа и на двата пола ги возбудува поради тоа што е предизвикувачка и провокативна, ги поместува границите, бара целосна предаденост и препуштање на фантазијата, а може да ја изведувате во повеќе варијанти. Дамите истакнале дека особено им е интересно кога ќе „паднат“ под авторитетот на мажите во оваа поза.

2. Мисионерска поза

Оваа положба е потценета, но всушност на жените често им овозможува задоволство поради тоа што без многу труд и акробации можат да постигнат оргазам. Оваа класична љубовна положба е совршена за оние кои сакаат да ја почувствуваат силата на машкото тело.

3. Кога жената е одгоре

Поголем дел од жените сакаат да бидат над партнерот поради тоа што имаат чувство дека ја контролираат „играта“, а моќта секогаш е добар афродизијак. Да се биде на врвот не мора да се ограничи само на една поза, туку на различни начини може да се дојде до задоволство кое можеби сè уште не сте го почувствувале.

извор: точка.мк