Љубов и Секс

3 непростливи грешки кои може да ви ја уништат љубовта: Само најсилните можат да „преминат“ преку нив

3 непростливи грешки кои може да ви ја уништат љубовта: Само најсилните можат да „преминат“ преку нив

Сигурни сме дека не постои личност која никогаш не направила грешка во животот, а особено во љубовта. Грешките се наши непромислени потези што ги правиме ненамерно, а знаат емотивно да го вознемират вашиот партнер.

Но, ако нема грешки, нема да има прошка.

Меѓутоа, понекогаш не е лесно да се каже „ти простувам“, како и „извини“, а овие зборови ретко се слушаат по овие 3 непростливи грешки што се случуваат во речиси секоја љубовна врска.

Отфрлање на соништата

Секој човек има право да фантазира и сонува, но никој нема право да го „скрши меурот“. Многу е тешко кога мислите дека сте ја нашле љубовта на вашиот живот која ќе ве поддржува во се, а потоа тоа не се случува.

Ако вашиот партнер открие план што го има за во иднина, не го воздржувајте и не го поттикнувајте да се откаже. Дури и ако идејата ви звучи лудо и недостижно, бидете „ветер во грб“ и кажете му дека го поддржувате и дека секогаш сте таму.

Се разбира, секогаш можете да му укажете на потенцијалните тешкотии на убав начин и да се обидете да ги решите заедно.

Недостаток на емпатија

Емпатијата е неопходна „состојка“ на секоја здрава љубовна врска. Љубовта дава, што значи дека секогаш треба да му покажете на партнерот да размислува за него и неговите чувства.

Ако вашиот партнер е под стрес, почестете го со појадок и кафе во кревет и шепотете му дека се ќе биде добро.

Запомнете дека малите нешта значат живот.

Психолошка манипулација

Психолошката манипулација во врската е начин да се покаже моќ и контрола над друго лице. Ако не знаете дали сте во таква врска, запомнете дали вашиот партнер еднаш ви кажал дека сте премногу чувствителни и дека во повеќето случаи вие сте виновни за расправија.

Тоа е негов начин на „пренесување на топката“ на вашиот дел од теренот и ве тера да ги преиспитате своите постапки. За жал, ваквите психолошки манипулации се многу чести во некои врски, поради што обично не траат долго.

Најдобро би било да разговарате отворено со партнерот и да му укажете на емоциите што кај вас предизвикува таквото однесување.

извор: попара.мк