Љубов и Секс

3 начини емоционално да се поврзете со партнерот и да го надминете стравот од раскинување

3 начини емоционално да се поврзете со партнерот и да го надминете стравот од раскинување

Емоционалната интимност е главната компонента на врската која долгорочно одржува двајца луѓе заедно, велат експертите. Сепак, многу жени се убедени дека треба да се натпреваруваат со други девојки кои нивните мажи ги среќаваат секој ден.

Природно е понекогаш да се плашите да не го изгубите партнерот, но физичката привлечност не е нешто што ќе ја одржи врската или бракот. Она што може да помогне е да создадете длабока емотивна врска со вашиот маж која ќе надмине сè друго.

Постојат три начини да ја зацврстите вашата емотивна врска и на тој начин да ги отстраните сите стравови дека ќе останете без саканиот маж.

1. Бидете отворени

Во свет во кој повеќето мажи мислат дека треба да бидат силни, цврсти и се срамат да ги покажат своите чувства, вие му покажувате дека тоа не значи дека не треба да биде ранлив. Дајте му ранливост и покажете му дека е во ред. Вашата врска треба да биде „место“ каде тој ќе може да ја симне „грубата, машка маска“ и да биде целосно опуштен и свој.

Од друга страна, кога се чувствувате ранливи, дозволете му да ве утеши, па дури и да ги сподели своите стравови со вас.

2. Не користете ранливост против него

Кога вашиот партнер ќе се отвори и ќе ги сподели своите најдлабоки тајни со вас, во никој случај не користете го тоа во моменти на кавга или расправија. Не го обвинувајте за моментите кога покажал ранливост.

Ако сакате вашиот маж да ги разбере вашите чувства, да ја види вашата повреда, да ја разбере вашата болка, вие го правите истото кога станува збор за него. Ова ќе создаде емотивна врска и силна емотивна врска меѓу вас.

Ќе сфати дека сте способни да го почитувате него и неговите чувства, и покрај вашата нервоза или гнев што го чувствувате во моментот.

3. Покажете му дека го сакате

Некои жени се природно отворени со својата физичка наклонетост, го допираат и галат својот маж со љубов, нежно, топло. Ако не сте една од нив, станете. Не бидете од оние луѓе кои оттурнуваат некој близок.

Ако сте лути, не терајте се да се опуштите во неговите прегратки, но од друга страна, не треба да го избркате од себе. Комуницирајте, бидејќи тоа е клучот.

Ако сте лути и навредени, само кажете дека не сакате да ве допира, дајте му причина и оставете го да се повлече. Ако не отстапи веднаш, треба да бидете цврсти и да му кажете поодлучно.

извор: попара.мк