Мегафон

Спомен обележјето на Горан Стефановски денеска ќе биде поставено во Дебар Маало: „Добредојде дома стари, едвај чекам да седнам до тебе пак…“

Спомен обележјето на Горан Стефановски денеска ќе биде поставено во Дебар Маало: „Добредојде дома стари, едвај чекам да седнам до тебе пак…“

Спомен обележјето на Горан Стефановски денеска ќе биде поставено во Дебар Маало, но како што информира неговиот син поради ковид мерките нема да има јавен настан за отворањето.

Конечно, после една година изработка, долги ковид-месеци во склад, и неколку недели во кутија, сабајлево бронзениот Горан го виде небото над Дебар Маало!

За жал, поради новите мерки, нема да има јавен настан за отворањето. Но, сигурно така и требало да биде, бидејќи Горан секогаш се враќаше во Скопје тивко и ненајавено – едноставно си сакаше да се појави (всушност, никогаш не се сметаше за отсутен). Така што, еве и овој пат, во текот на денот (здравје), Горан би требало да биде поставен на своето место, каде ќе ве чека за седенка и муабет. Кога ќе бидете во можност, отидете да го поздравите.

ДОБРЕДОЈДЕ ДОМА СТАРИ! Едвај чекам да седнам до тебе пак…