Живот и Стил

10 работи што треба да ги направите за да ги постигнете своите цели

10 работи што треба да ги направите за да ги постигнете своите цели

За да успеете, прво мора да се спремите за успехот.

Прочитајте за некои од нашите најдобри совети, и имајте на ум дека успехот е навика, а не чин.

1. Направете листа.
За да ги постигнете своите цели, прво ќе треба ги да одредите точно.

2. Негувајте чист работен простор.
Несреденоста не е само физичка пречка, туку научно докажано дека го одвлекува вниманието.

3. Минимизирање на други видови на одвлекување на вниманието.
Вашето биро може да изгледа како беспрекорен сон на Pinterest љубовник, но ако не успеете да ги отстраните другите одвлекувачки предмети, вашиот минималистички простор ќе ви направи малку добро.

4. Разбудете се рано.

5. Извлечете максимум од вашите викенди.
Важно е да се одморите и да ги наполните батериите за време на викендот, но исто така е паметна идеја да се подготвите за неделата што претстојува, вклучувајќи го и тоа како го планирате постигнувањето на целта.

6. Престанете да ги одложувате работите.

7. Најдете луѓе кои ќе ви помогнат.
Без оглед на тоа како сте придвижени, би било глупаво да мислите дека можете сами да постигнете успех самостојно.

8. Играјте ја улогата.
Размислете за тоа кој сакате да бидете. Како ќе дејствува таа нова и подобрена верзија? Како ќе мислите, зборувате и живеете?

9. Спроведете периодични проверки за напредокот.
Не е доволно да се инкорпорираат нови навики и да се тргнат старите.

10. Мотивирајте се со награди.