Љубов и Секс

10 работи кои им се важни на жените кога бараат маж

10 работи кои им се важни на жените кога бараат маж

Постои тип на мажи со кои ќе излезат и тип на мажи за кои ќе се омажат. Машките многу често може да бидат одбиени како материјал за брак.

Повеќето мажи автоматски мислат дека знаат што жената сака од еден маж, но нажалост, склони се кон претпоставки и погрешни заклучоци за тоа како жените бираат брачен партнер.

Ова се причините зошто жените стапуваат во брак со некои мажи и зошто некои други не ги одбираат. Овие 10 главни работи жените „навистина“ ги бараат кај мажите:

Кариерата на мажот значи многу, но не се работи за парите

Вистина е дека оние со добри кариери имаат поголема веројатност да бидат материјал за брак отколку мажите кои се мрзливи „клошари“. Ова ќе значи и помал стрес поради финансиските прашања. Освен тоа, добрата кариера покажува дека дечкото е активен бидејќи всушност не е сѐ во парите што ги заработуваат.

Голем проблем е и неговиот животен план

Мудрите жени нема да се омажат за маж кој сака нешто сосема друго во животот. Имајќи го тоа предвид, некои дами ќе се обидат да ги убедат момците да се променат и да го преиспитаат нивниот избор, но тоа речиси никогаш не завршува добро.

Првото нешто што го бараат е карактер кој е компатибилен со нивниот

Многу мажи завршуваат сингл бидејќи нивниот карактер е „лош“. Ако сте тип кој сака долготрајна врска која завршува со брак, а веќе имате добра кариера и пристоен изглед, шансите се причината поради која сте сингл да е поради вашиот карактер или недостатокот на напор да ја пронајдете „вистинската“.

Голема работа кај идниот сопруг е емоционалната стабилност

Има причина зошто на момците кои имаат репутација на нестабилни не им оди најдобро во врските. Никој не сака да се замара со тоа. Ако мажот има проблеми со гневот, повеќето ќе се држат настрана од него.

Сакале да поринаете или не, изгледот може да биде фактор

Не се само мажите кои избираат жена врз основа на изгледот. Имало многу случаи кога жените излегувале со некој, но не се омажиле за него бидејќи знаеле дека нивните родители или пријатели нема да го одобрат.

Ставот и карактерот секогаш се важни

Исцрпувачки е да се справувате со момче кое е постојано тажно, луто или огорчено. Повеќето жени сакаат некој на кој можат да се потпрат и некој кој има искрен карактер. Затоа оние кои имаат тенденција да бидат посреќни имаат тенденција да имаат повеќе жени, дури и ако нивниот изглед не е толку добар. Ова е и причината зошто повеќето жени не ги сметаат незрелите ставови и однесувања како „материјал за брак“.

Добро здравје

Многу работи на оваа листа се сведуваат на тоа колку човекот е здрав, емотивно и физички.

Добриот изглед е важен, но далеку од најважното нешто

Многу жени сакаат убав маж бидејќи привлечноста е важна, а ако не ве привлекува брачниот другар, веројатно ќе имате лош исход.

Жените сакаат маж кој е добар во задачите

Никоја не сака да се омажи за маж што не може да исчисти по себе. Тоа е непривлечно, и на крајот поимот брак во таа ситуација повеќе звучи како работа за наредните 40 години отколку што било друго.

Најважното нешто што го сакаат жените, го сакаат и мажите

Најголемиот аспект што секој го зема предвид кога сака да стапи во брак со некого е љубовта. На крајот на краиштата, бракот е институција, односно синоним за љубовта и затоа е најважното нешто што жените го бараат кај идниот сопруг и обратно.

извор:попара.мк