Љубов и Секс

10 особини кои откриваат дека сте добри во кревет

10 особини кои откриваат дека сте добри во кревет

Вечно прашање е што е тоа што го прави некој добар во кревет, како и дали сме навистина добри или пак можеме да ја поправиме техниката и да го надополниме знаењето.

Добрата хигиена, техниката на водење љубов, карактерот и хемијата меѓу двајца луѓе се важен фактор, но сексуалната интимност поради која сексот станува фантастичен е многу повеќе од тоа.

Сексуалната интимност меѓу двајца луѓе расте со заедничкото искуство, разговор, работата на себе и добриот заемен однос. Сексот првенствено е во главата, а за да биде добар најважна е хемијата меѓу двајца луѓе, но и овие 10 квалитети:

1. Сакате да учите.

2. Разиграни сте и страсни.

3. Покрај вас партнерот се чувствува секси.

4. Самоуверени сте и не се плашите да ја покажете вашата нежна страна.

5. Авантуристички сте расположени и сакате да експериментирате.

6. Разговарате за вашите потреби, но слушате што сака партнерот.

7. Секогаш одвојувате време за уживање и не брзате во сексот.

8. Уживате да давате и примате задоволство.

9. Давате поддршка и не осудувате.

10. Целосно сте фокусирани во текот на сексот.

Извор: Кајгана