Живот и Стил

Има 110 години, го преживеала шпанскиот грип и граѓанската војна, а сега му пркоси на коронавирусот (видео)

Луиза Васкез де Силва, родена пред 110 години во гратчето Понтеведра на северот на Шпанија, го преживеала шпанскиот грип и граѓанската...
Живот и Стил

Еве решение за проблемот кој ги мачи многумина: Како да носите маска, да не ви се замаглат очилата?

Ако носите очила, тогаш сигурно сте забележале дека тие многу брзо се замаглуваат ако преку уста и нос ставите заштитна маска – полициската...